*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 25 d’agost del 2008

Lasanya amb gambes, mató i verdures

Del llibre “Cuinar per ser feliç” de la Carme Ruscalleda. Un xic més complicada que les aque acostumo a penjar, però boníssima.

Ingredients:
- 10 plaques de lasanya
- 20 gambes mitjanes
- 2 porros
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- julivert
- 1 carbassó
- 1 pastanaga
- 150 gr. de mató
- unes quantes fulles d'alfàbrega
- 4 escalunyes
- 1 1/2 kg. de tomàquets madurs
- 100 ml. de Porto
- 50 gr. de parmesà ratllat
- sal i pebre
- oli d'oliva verge

Separar els caps de les cues de les gambes, pelar les cues i treure l'intestí que hi ha a l'esquena de cada cua. Tallar-les a daus i reservar-les a la nevera. Reservar també els caps.

Picar ben petits els porros, la ceba, 2 alls i el julivert. Reservar.
Tallar a daus petits i regulars el carbassó i la pastanaga. Reservar.
Barrejar el mató amb les fulles d'alfàbrega picades. Reservar.
Picar molt fines les escalunyes i el tercer gra d'all. Reservar.
Ratllar els tomàquets treient-ne les granes.

Per la salsa:
Posar a sofregir ben rossos els caps de les gambes en una paella fonda o cassola, salpebrar-los i afegir-hi les escalunyes i l'all picat. Deixar enrossir sense parar de remenar, tirar-hi el Porto, i deixar-ho reduir.
Tirar-hi el tomàquet ratllat. Deixar que es vagi fent durant uns 20 minuts. Afinar de sal i pebre i passar-ho pel colador xinès. Reservar.

Pel farcit:
Sofregir lleugerament els porros i la ceba, uns 8 minuts, afegir-hi les alls i el julivert. Continuar sofregint a foc suau durant 2 minuts. Tirar-hi les cues de gambes, salpebrar, deixar-ho coure tot junt només un minut, apartar-ho del foc i reservar.

Escaldar en aigua bullent amb sal, els dauets de pastanaga i carbassó durant 1 minut. Escórrer i afegir-ho al sofregit anterior, tot barrejant-ho sense coure més.
Afegir la barreja de mató i alfàbrega.

Muntatge:
Bullir les plaques de lasanya al dente, escórrer, refrescar i estendre-les sobre un drap per restar-los humitat. Partir cada placa pel mig, disposarem de 20 quadrats de pasta.

En una plàtera per anar al forn, muntar les lasanyes individuals, 5 plaques per persona, 4 pisos de farcit.

Repartir-hi la sala de tomàquet i el formatge ratllat i posar-ho al forn a 180ºC, just que quedi suaument gratinat.

3 comentaris:

Striper ha dit...

Vaig a fer un mos aquesta recepta m'ha fet venir gana.

La cuina vermella ha dit...

La lasanya és un plat bonic, nutritiu i deliciós. Aquesta proposta de la Carme em penso que ha de ratllar l'excelència!

Francesc ha dit...

Caram quines receptes més bones! Aquesta dels fideus amb sardines la trobe molt curiosa per l'ús d'eixe peix en una recepta de brou. El pastís de formatge...pecatòrum!!! Segur que la salsa al pesto, com diuen els amics vemells, en ser de la Ruscalleda ha de ser boníssima i especial. La de la lassanya de gambes, bocatto di cardinale!! Salutacions

Segueixen aquest bloc