
Ingredients:
- 1-2 cabeces d'alls
- 2 llesques petites de pa torrat
- vi dolç
- 200 gr. de galetes Maria
- 1 kg. de pomes
- 1 cullerada de sucre
- 6 rovells d'ou
- sal
- oli d'oliva verge
Mullar el pa torrat amb el vi dolç i reservar.
Peleu les pomes, treure'n el cor, i feu-les bullir amb poca aigua uns minuts. Escorreu-les i reserveu-les.
Peleu els alls, si voleu treieu-ne el nervi, poseu-los en un morter i piqueu-los bé fins fer-ne una pasta llisa i uniforme. Poseu aquesta pasta en una cassola de terrissa.
Feu el mateix amb les llesques de pa torrat xopades en el vi dolç, escorreu-les, feu-ne una pasta en el morter i afegiu-les a la cassola.
Igualment amb les galetes Maria, tot reduïnt-les a farinetes. També amb les pomes.
Afegir a la cassola els rovells d'ou, una cullerada petita de sucre i un pessic de sal. Remeneu-ho tot amb la mà de morter. Ha de quedar com una pomada homogènia.
En aquest punt començar a tirar-hi l'oli d'oliva gota a gota sense deixar de remanar i tot vigilant que no es negui.
Es aconsellable servir-lo en la mateixa cassola. No posar-ho a la nevera.
S'hi poden afegir nous picades.
5 comentaris:
Una recepta ben original per a un allioli. Serà una romanalla medieval de la nostra cuina? Salutacions.
És molt interessant aquesta recepta i, realment, sembla molt bona per acompanyar qualsevol plat.
Crec que, en comptes de galetes Maria, hi posava carquinyolis...
Uala!
Quina recepta més curiosa, no? Com la menjàveu a ca la teva àvia? Com un allioli "normal"?
Besets!
Si, malgrat que la major part acabava sobre una llesca de pa torrat...
Publica un comentari a l'entrada