
Ingredients:
- 1 col
- 150 gr. de carn de porc picada
- 150 gr. de carn de vedella picada
- 250 gr. de tomàquet triturat o sofregit
- 1 ceba gran
- farina
- sal i pebre
- oli d’oliva verge
- un rajolí de vi ranci
- 2 grans d’all
- un grapat d’ametlles torrades
- 2 galetes Maria
Escaldar les fulles de col i eixugar-les bé.
Picar la ceba ben fina i fregir-la en una paella. Quan comenci a estar daurada afegir-hi els dos tipus de carn, salpebrar.
Quan estiguin cuites afegir el tomàquet triturat i rectificar de sal. Deixar coure un moment i retirar del foc.
Posar al centre de cada fulla una cullerada del sofregit amb les carns. Emboliqueu-les tot formant els farcellets.
Enfarineu-los i passeu-los per la paella fins que quedin rossos. Aneu-los posant dins una cassola.
Afegiu-hi el rajolí de vi ranci i deixeu reduir una mica.
Feu una picada amb els alls, les ametlles i les galetes Maria, amb ajut d’una mica de tomàquet triturat. Afegiu la picada a la cassola i deixeu coure una estona més.
6 comentaris:
Sempre em fan gràcia els farcellets. Vosaltres treieu 'el nervi' central de la col abans de fer el farcellet?
El color de la salseta a la foto diu un NYAM ben gros!!
:-)
Sols a les que estaven més dures, i si, estava de nyam!
Mmmm, que bons aquest farcells. Amb la picada encara més.
Salut,
A Tavernes, la meua àvia embolicava amb fulles de col les pilotes del putxero (la nostra "escudella i carn d'olla"), però no se m'havia ocorregut que es podien fer uns altres plats tan bons com els que tu ens expliques. Salutacions
Ai Sara Maria. Com m'agradan els farcellets amb el teu permis me la copiare i la fare potser el diumenge que be, ja sa m'acaban les idees per poguer preparar el dia anterior. I cada diumenge tinc avies a dinar i aquest plats van de maravella.
Gracies Sara
Hola Sara Maria!
Mira, aquesta recepta també te la penso copiar! Sóc un gran fan dels que fan al Senyor Parellada, però mai havia sabut com fer-ne... Ara ja ho sé!
Merci, Sara Maria!
Publica un comentari a l'entrada