*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 3 de febrer del 2011

Boles de col-i-flor i bròquil

Estava cansada i tenia a la nevera una col-i-flor que feia cara de voler ser cuinada d’un cop, al matí m’havien dut un bròquil preciós al cistell de Recam-Bio, i com que tenia ganes de posar-me a la cuina a descansar, tot inspirant-me amb les mandonguilles de col que la Mariona Quadrada va fer al programa Cuines de TV3, vaig fer aquestes jo.

Ingredients:
- una col-i-flor petita
- un bròquil petit
- una ceba de figueres
- unes restes de mi-cuit d’ànec
- oli d’oliva verge
- una nou de mantega
- una cullerada sopera de farina per croquetes Santa Rita
- una cullera sopera de crème fraîche
- farina per arrebossar les mandonguilles
- sal

Picar ben fina la ceba, és pot fer amb el braç elèctric i una mica d’oli.
Posar en una cassola amb la nou de mantega i un raig d’oli. Salar i deixar a foc lent tot confitant.

Coure la col-i-flor i el bròquil en aigua salada, ha de quedar cuit però tendre. Colar bé i reservar.

Afegir a la ceba confitada el mi-cuit i remenar per que es desfaci. Un cop desfet afegir-hi la farina, donar unes voltes i tirar-hi la col-i-flor i el bròquil. Amb ajut d’un aixafa purés anar-ho triturant i barrejant al mateix temps. Afegir-hi una cullerada de crème fraîche i donar-hi unes voles per què quedi ben barrejat.
Deixar refredar.

Fer les mandonguilles i enfarinar.
Fregir-les lleugerament per què quedin torrades per fora.

Es poden servir amb un sofregit, com a acompanyament, amb beixamel...

Segueixen aquest bloc