*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 8 d’octubre de 2013

Avanç del Mercat de mercats 2013

Barcelona pot presumir d'una xarxa de mercats gairebé única en el món. El model de mercats de Barcelona ha esdevingut model per altres ciutats, especialment europees, que venen a conèixer-lo i a estudiar-lo.

Tots els barris de Barcelona tenen un mercat alimentari propi, obert de dilluns a dissabte i, molts fins i tot, a les tardes. La remodelació i modernització dels mateixos a permès també actualitzar i modernitzar els serveis que ofereixen: aparcaments, compra amb targetes, servei a domicili, aules de cuina...

Des de fa uns anys, Mercats de Barcelona, organitza el Mercat de mercats. Mercats de mercats és una mostra del que poden oferir cadascun dels mercats de la ciutat. En aquesta Fira es poden descobrir parades de mercats que bé es mereixen una visita malgrat la distància.
El Mercat de mercats a més a més ofereix xerrades, demostracions i la possibilitat de tastar plats de restaurants de la ciutat acompanyat d'un bon vi, cava o cervesa. I aquest any amb una novetat, l'espai del dolç.

El dissabte, Mercats de Barcelona, ens va fer un avanç de la presentació de l'edició d'aquest any, que es realitzarà del 18 al 20 d'octubre. Avanç de la presentació per què la presentació als mitjans amb tota la informació és fa aquest divendres dia 11. Els bloguers gastronòmics en varem fer un tast.

Primer varem visitar dues parades del mercat de Santa Caterina on ens mostraren els productes de la tapa que després degustaríem, una de bolets (també especialista amb tomàquets) i l'altra de bacallà.

Varem poder parlar amb responsable de les Fruites selectes Torrent que ens explicà els diferents bolets que poden trobar aquesta temporada a la seva parada i, fins i tot, alguna recepta ràpida i senzilla.

També poguérem parlar amb la Rosa, de la bacallaneria Rosa-Marina. Aquí varem aprendre com dessalar bé un bacallà, com un professional vaja!
Primer cal submergir el bacallà, sense dessalar en aigua i posar-lo a la nevera tants dies com vulguem. El secret, no dessalar-lo, submergir-lo amb la seva pròpia sal. Què permet això? Doncs que s'hidrati lentament aconseguint una textura òptima, i que es conservi sense fer-se malbé gràcies a la sal.
El dia abans que el necessitem, el traiem i rentem bé. El posem en aigua neta i ara si, cal fer entre dos i quatre canvis d'aigua, segons el pes.

Després de la visita varem passar a l'aula a fer el tast.
De la fira de vins i caves ens varen presentar un vi Gramona, el Mas Escorpí que marinava perfectament amb l'arròs que ens havia preparat Ca la Nuri, un arròs de bacallà amb bolets.
I un cava Gramona Imperial amb tres anys de criança que marinava de meravella amb les coques que ens varen dur de la Pastisseria Canals.

Malgrat que en Jordi es va disculpar per que l'arròs l'havia fet a la cuina de Ca la Nuri Platja i l'havien dut en cotxe ràpidament cap al mercat, val a dir que... Com deu ser acabat de fer al restaurant! I estic d'acord amb ell: El millor dels arrosos és el socarrat!


 Les coques de la Pastisseria Canals mereixen una visita a aquesta pastisseria, especialment la de llardons (sempre la meva preferida) i la de crema farcida de crema (excepcional). Sempre innovant també varem poder provar una coca de crema reinventada sorprenent. Aaahhh... I ens va anunciar la propera obertura de una xurreria!!! On recuperaran els xurros tradicionals ben fets i on també innovaran... Anirem informant.

Gràcies Mercats de Barcelona i Grup GRS per convidar-nos a l'avanç!

Aquí podeu veure totes les fotos.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Ja esperant amb ansietat, que arribi aquesta nova edició, en l'anterior, ho vam passar molt bé. Petons!!

Segueixen aquest bloc