*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dissabte, 24 de març del 2007

Arròs negre

Ingredients:
(per a 6 persones)
- 50 cl d’oli d’oliva 0,4º
- ½ ceba picada
- ½ pebrot vermell tallat a quadradets
- 150 ml de tomàquet triturat
- 1 sípia gran en la seva tinta i la salsa (melsa)
- 400 gr. d’arròs
- Fumet de peix (doble quantitat que d’arròs)

Per a la picada:
- 1 all
- 4 filets d’anxoves

Netegeu la sípia, traieu-li la pell i talleu-la a trossos de 2 cm. Guardeu-ne la tinta i la salsa.

Daureu-la en oli i reserveu-la. A continuació, daureu la ceba i el pebrot en l’oli, afegiu-hi el tomàquet i sofregiu-ho. Quan estigui ben caramel•litzat, afegiu-hi la sípia, la tinta i la salsa i deixeu-ho coure un parell de minuts. Després afegiu-hi l’arròs i el fumet ja bullint i deixeu-ho coure uns 10 minuts a foc mitjà.
Piqueu l’all i les anxoves al morter i després barregeu-ho amb l’arròs.

Per acabar, poseu-ho al forn durant 7 minuts.

S’acostuma a servir amb all-i-oli.

Podeu demanar que us guardin la tinta de sípia a la vostra peixateria de confiança. És molt millor que la congelada o la de pot.

Segueixen aquest bloc