![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibqXIs1qVr7XNMUCXgMrW3bzCepO9Bc9SJrRPAx1lbYksP9V_CWDT-sbJ6eU4P6o-kbatIsdE4SmU-C1cBNeZ3QOLIyLmfr9wO9D4BDjDvrRrdCvvjJz2uI1X6X8xhG9eTjC5VgS76_Io/s400/arroz_negro.jpg)
(per a 6 persones)
- 50 cl d’oli d’oliva 0,4º
- ½ ceba picada
- ½ pebrot vermell tallat a quadradets
- 150 ml de tomàquet triturat
- 1 sípia gran en la seva tinta i la salsa (melsa)
- 400 gr. d’arròs
- Fumet de peix (doble quantitat que d’arròs)
Per a la picada:
- 1 all
- 4 filets d’anxoves
Netegeu la sípia, traieu-li la pell i talleu-la a trossos de 2 cm. Guardeu-ne la tinta i la salsa.
Daureu-la en oli i reserveu-la. A continuació, daureu la ceba i el pebrot en l’oli, afegiu-hi el tomàquet i sofregiu-ho. Quan estigui ben caramel•litzat, afegiu-hi la sípia, la tinta i la salsa i deixeu-ho coure un parell de minuts. Després afegiu-hi l’arròs i el fumet ja bullint i deixeu-ho coure uns 10 minuts a foc mitjà.
Piqueu l’all i les anxoves al morter i després barregeu-ho amb l’arròs.
Per acabar, poseu-ho al forn durant 7 minuts.
S’acostuma a servir amb all-i-oli.
Podeu demanar que us guardin la tinta de sípia a la vostra peixateria de confiança. És molt millor que la congelada o la de pot.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada