*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 5 de març del 2007

Ocres amb pollastre


La ocra o quimgombó, és una planta africana, els seus fruits, semblants als pebrots, son recollits molt tendres i fets servir com a verdura. Es poden trobar a la Boqueria, o també a molts dels comerços d'alimentació llatina i africana que hi ha avui en dia per Barcelona.

Ingredients:
- 1 quilo d'ocres petites
- 4-5 alls
- 4-5 tomàquets de penjar(es pot substituir per tomàquet concentrat o sofregit)
- 500 gr de pollastre
- 1 ceba ratllada
- Suc d'una llimona
- Oli, una branca de canyella, sal i pebre


Rentar les ocres i deixar assecar, pelar la part superior en forma piramidal i tallar un tros molt petit de la part inferior.
Fregir la ceba fins que estigui daurada, afegir-hi el pollastre tallat a daus (si és desossat) o a vuitens (si és amb ós).
Afegir el tomàquet ratllat i la branca de canyella. Deixar coure uns minuts i afegir-hi les ocres amb una mica d'aigua i deixar coure, afegir els alls triturats. Afegir la sal, el pebre i el suc de llimona. Deixar coure encara uns cinc minuts més.

Es pot servir acompanyat d'arròs blanc o cuscús.

Segueixen aquest bloc