*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 30 d’agost del 2007

Arròs per a sushi

En el seu llibre, La cuina japonesa a Catalunya, Ko Tazawa diu: “El sushi no és un plat casolà. Al Japó, quan mengem el sushi, anem al sushi-ya, un restaurant de sushi. Un restaurant de sushi de categoria consisteix en un taulell llarg de fusta natural sense pintar, uns quanta tamborets alts i un o més xefs. Al llarg del taulell, sol haver-hi una caixa de vidre on es troben tots els peixos i marisc frescos que tenen. Els clients van demanant el que volen menjar”.

Ingredients:
- 900 cc d’arròs (per a 4 o 6 persones)
- aigua
- 90 cc de vinagre d’arròs
- 4 cullerades de sucre
- 1 cullerada de sal


Preparació de l’arròs:

Renteu l’arròs molt bé, poseu-lo en un bol gran i afegiu una quantitat suficient d’aigua per rentar-lo. Barregeu bé, i quan l’aigua s’hagi tornat blanca, la llenceu i poseu de nou aigua neta. Es repeteix fins que l’aigua ja no surt blanca.

Escorreu l’aigua de la darrera rentada i poseu l’arròs rentat en una cassola de metall. Afegiu un 20% més d’aigua que d’arròs.

Tapeu molt bé la cassola amb paper d’alumini per tal que no hi hagi cap escapament d’aire. Deixeu que l’arròs absorbeixi l’aigua durant uns 10 minuts.

Poseu la cassola al foc viu. Quan comenci a bullir abaixeu el foc, i quan el paper d’alumini estigui inflat (i segurament l’aigua comenci a vessar), apagueu el foc i poseu la tapadora de la cassola sobre el paper d’alumini per tal que faci una mica de pressió.

Deixeu-ho reposar.

Es prepara el vinagre afegint-li les 4 cullerades de sucre i la cullerada de sal.

Quan l’arròs encara és molt calent, es posa en un bol gran i ample, sense aixafar els grans i s’hi barreja la preparació de vinagre. Cal ventar-lo, diuen que així queda més lluent i bonic.

Sols queda que en feu boletes i afegiu a sobre tires del peix cru que més us agrada, salmó, tonyina, bacallà, sípia... També el podeu enrotllar amb l’alga nori i posar-hi a dins el peix.

2 comentaris:

Wasabi and Roll ha dit...

Hola Sara,

El sushi ben elaborat sí que es una delícia.

Continuaré llegint el blog buscant-ne d'altres.

Sara Maria ha dit...

Gràcies Wasabi and Rol... Tinc poques receptes de cuina japonesa, com has vist, hi ha altres webs que en tenen més...

Segueixen aquest bloc