*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 13 de juny del 2008

Escamarlans amb mongetes del ganxet

Ingredients:
- 16 escamarlans
- 400 gr. de mongetes del ganxet cuites
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 1 all
- julivert
- 1 copa de vi blanc
- 2 brins de safrà
- sal i pebre
- oli d’oliva verge

Si els escamarlans són congelats deixar-los descongelar.
En una paella o cassola, amb una mica d’oli ben calent, saltajar-los uns minuts i reservar-los.
En el mateix oli sofregeix la ceba, el tomàquet i els pebrots, en aquest ordre i tallats a daus petits. Quan estiguin cuits, afegeix el vi blanc i deixar reduir.
Afegeix les mongetes de ganxet i un got d’aigua, sal i pebre, i deixa-ho coure uns minuts.

Torra una mica el safrà i posa’l al morter amb una mica de sal, pica fins a obtenir-ne una pols fina. Afegir-hi el julivert i una mica de sal.
Afegeix-ho a les mongetes, incorpora també els escamarlans i deixa-ho un parell de minuts més al foc.

S’hi poden afegir bolets de temporada.

1 comentari:

Striper ha dit...

aquets escamarlans tenan que esta per llepar-se els dits pero amb tant poca estona quedan cuites les montgetes es que m'ha sortit el dubte.

Segueixen aquest bloc