*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 24 de desembre del 2008

Gambes, llagostins o llagosta a la bearnesa

També del curs de cuina amb en Pep Nogué gràcies al Bonpreu i a Descobrir Cuina.

Ingredients:
- 500 gr. de mantega
- 4 rovells d'ou
- 2 culleretes de vinagre d'estragó
- 1 cullerada d'estragó fresc picat ben fi
- sal


Per les llagostes: en una olla amb aigua salada bullent, escaleu les llagostes. Treieu-les i talleu-les per la meitat. Separeu la carn de la cua de la clova.
Talleu la carn de la cua a daus grossos i reserveu-los en un bol.

Per les gambes: peleu la cua de les gambes sense que separar-ne el cap (si deixeu la última anella serà més fàcil). Fent un tall al llarg de la cua treieu-ne els budells. Reserveu-les.

Per els llagostins: peleu-los igual que les gambes i talleu-los per la meitat. Reserveu-los.

Per fer la salsa:
Fondre la mantega i deixar-la reposar.
En un bol, dins un bany maria, munteu els rovells d'ou amb el vinagre. Afegiu-hi a poc a poc la mantega, tot separant-ne l'escuma superior i el xerigot quan la decantem; mentre aneu emulsionant la mescla amb un batedor i sense retirar del bany maria però vigilant que no bullir l'aigua. Per tal que la salsa no es talli fàcilment se li pot tirar un petit raig d'aigua, o també de nata líquida.

Per la llagosta: afegiu la salsa a la llagosta tallada banyant-la tota.
Posar a punt de sal i tornar a omplir les closques amb la barreja. Posar al gratinaor i deixar que agafin un color daurat.

Per les gambes i els llagostins: posar les gambes o els llagostins en una safata per anar al forn. Si es vol se'ls hi pot donar un cop de forn abans de posar-hi la salsa per sobre les cues i gratinar-les fins que estiguin daurats.

8 comentaris:

Striper ha dit...

Quina delicia de plat nyam ,nyam.Bones festes.

Mercè ha dit...

Aquest plat quan ma mare el va veure al Descobrir, va dir que el volia provar de fer! Té una pinta! Bones Festes i Feliç 2009!

Mar Calpena ha dit...

Moltes felicitats pel plat, i que les festes siguin ben maques!

Francesc ha dit...

Bones Festes!!! Plat de luxe i poderiu!!! Besades guapa!!!

La cuina vermella ha dit...

Bon Nadal Sara Maria, i exquisida recepta!

Marta Padenous ha dit...

Bones Festes...i a l'espera de la versió del Pa de Nous!!!

Cuinagenerosa ha dit...

sara, molt bones festes i moltes gràcies per seguir apropant aquestes receptes als que no hem pogut assistir a les classes.
i que el nou any puguem coincidir molt més!
fins aviat :)

Anna ha dit...

un plat de festa deliciós!!!

Segueixen aquest bloc