*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 14 de febrer del 2011

Vinyes verdes del meu cor...

(...)
Vinyes verdes del meu cor...
Dins del cep s'adorm la tarda,
raïm negre, pàmpol d'or,
aigua, penyal i basarda.
Vinyes verdes del meu cor...

Vinyes verdes vora el mar,
verdes a punta de dia,
verd suau cap al tard...
Feu-nos sempre companyia,
vinyes verdes vora el mar!
(Josep Maria de Sagarra)

Vinyes no tan verdes, però si quan s’adormia la tarda, varem poder visitar a tocar del restaurant El Bulli dins el parc natural del Cap de Creus; també varem poder comprovar que l’Anna Espelt responsable del Celler Espelt de Vilajuïga, les porta ben dins del cor, les vinyes i la terra, el “terroir” com ella mateixa ens deia (terra, territori, homes, naturalesa, tradició...).

L’origen del vi són les vinyes i allí, a les vinyes varem començar la visita al Celler Espelt de Vilajuïga en ple Empordà. A l’Anna alguns la coneixíem del últim sopar gastroblocaire que varem fer a l’Àtica, ella, lectora, va venir per compartir amb nosaltres una bona estona, ja aleshores varem poder tastar algun dels seus vins.

Juntament amb el Parc Natural la distribució d’aquestes vinyes és ordenada i pensada per tal de conservar l’espai natural; les vinyes són alternades amb cultius i boscos replantant espècies autòctones més resistents a les inclemències i al foc.
Aquí tenen 170 hectàrees de terreny de les quals sols en conreen 20; conreus ecològics, responsabilitat amb l’entorn, responsabilitat i amor per la terra. Com deia l'Anna, una aposta de futur per fer un vi de qualitat amb l'estimació per l'entorn.

Amb aquest bon gust de boca varem anar al Celler de Vilajuïga, on varem poder tastar cinc vins de la catorzena que en fan.

Aquí una nota: els que em coneixeu sabeu que no m’agrada el vi blanc, ara puc dir que amb una excepció i no precisament és el de més alta gama que tenen... No dec ser de morro fi: és el Vailet (garnatxa blanca i macabeu), l’Anna mateix el va definir com un “tot terreny”, fresc, molt fresc.

I també cal destacar l’Airam, un vi dolç de les varietats lledoner negre i lledoner roig (el lledoner és la varietat que nosaltres anomenem garnatxa, nom que ells el fan servir per referir-se als vins dolços).


Si voleu veure totes les fotografies cliqueu sobre la presentació
En Manel comenta els altres molt millor que no pas faria jo aquí.
Ens quedarà una visita pendent a la resta del celler i per comprar Vailet!
Gràcies Anna!!

6 comentaris:

Miquel ha dit...

Sara Maria una cronica molt bona i tambe bones fotos
peto
miquel

josep ha dit...

Un magnífic reportatge del final d'una gran diada.
Una abraçada

Cuinagenerosa ha dit...

a tots ens van venir al cap els versos de sagarra, oi? les vinyes no estaven verdes, perquè no és l'època, però són i seran precioses a l'estiu, vinyes verdes vora el mar, una delícia de lloc.

Fem un mos ha dit...

Es una meravella, quan veus i escoltes a la gent que sent lo que es seu i treballa per cuidar-lo.
Petons

Anònim ha dit...

gracies per la visita! va ser tot un plaer!
una abraçada
anna espelt

Anònim ha dit...

:)

Segueixen aquest bloc