*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 3 d’octubre del 2007

Mandonguilles de tonyina

Ingredients:
Per les mandonguilles:
- 600 g de bonítol o tonyina
- 2 ous - all i julivert
- pa remullat amb llet
- farina
- pebre i sal
- 1 gotet de conyac
- oli d’oliva
Per la salsa:
- 2 cebes grosses
- 4 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- 1 pebrot verd
- salsa de tomàquet
- 1 copa de vi blanc
- 2 patates mitjanes
- fumet
- oli d'oliva

Poseu en un bol el bonítol o la tonyina picada, la sal, el pebre, l’all i el julivert picat, els ous, el pa remullat en llet i el conyac. Remeneu-ho be tot amb l’ajut d’una forquilla.
Doneu forma a les mandonguilles amb les mans, enfarineu-les i reserveu-les.

En una cassola amb oli poseu els grans d’all aixafat, la fulla de llorer i la ceba picada, feu-ho sofregir a foc lent.
Quan la ceba estigui daurada, afegiu el pebrot a trossos i la salsa de tomàquet.
Deixeu-ho coure a foc suau.
Afegiu el vi blanc i el deixeu reduir.

Poseu-hi les patates tallades a trossos i el fumet, deixeu-ho coure tot junt.
Fregiu les mandonguilles en una paella amb oli abundant i ben calent, i afegiu-les a la cassola.
Deixeu-ho coure durant uns 5 minuts tot junt.

Segueixen aquest bloc