![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgz-VaU-78HSemaOYqYuxHt6Rm1UmK7EtRdPhWXVYcq0bibKnaryVkG34Bvj2w3z-fVduEjsgCC6dcXIelopi1qlv3wCnm-8VJR_gDilskFnMyTwtAbDwDL0-5EWrEgH-USVTgUQoyboxE/s320/xocolata2.jpg)
Ingredients:
- Avellanes torrades
- Ametlles torrades
- Panses
- Nous
- Sucre
- Xocolata (Lindt postres del 70 % de cacau) (per un centenar de bombons 3 rajoles de xocolata)
Elaboració A: Bombons d’avellanes caramelitzades
Agafeu una paella grossa i aboqueu les avellanes. Procureu que no s’amunteguin i quedin balderes a la paella. Afegiu el sucre (no les han de cobrir, ni de bon tros).
Remeneu amb una espàtula o cullera de fusta insistentment.
Heu d’aconseguir que les avellanes es caramelitzin sense que s’agrumollin.
Quan el sucre comenci a marronejar traieu i escampeu tan com pugueu les avellanes al damunt d’un marbre.
Espereu que es refredin, separeu-les d’una en una i reserveu-les.
Elaboració B: Bombons de picadillu de fruit sec
Talleu a petits bocins les avellanes torrades, les ametlles torrades i les nous. Ho podeu fer amb un ganivet al damunt d’un tallant. Afegiu les panses. Reserveu la barreja.
Elaboració final A i B
Poseu un bol a escalfar al bany-maria. Procureu que no bulli amb massa força i que no un entri aigua dins del bol.
Talleu la xocolata (a meitat d’una presa) i tireu-la al bol.
Aneu remenant-la constantment. L’objectiu és desfer-la. Procureu que no s’escalfi en excés (fins i tot podeu retirar el bol del bany-maria de tant en tant per evitar que la temperatura pugi en excés). També es pot desfer al microones, a potencia baixa i anar-la treient i remenant fins que estigui desfeta del tot.
Una vegada desfeta la xocolata traieu el bol i afegiu-hi o bé les avellanes caramelitzades (A) o bé la barreja (B).
Barregeu-ho bé. La xocolata ha d’envoltar o bé les avellanes (en el cas A) o bé la barreja (en el cas B).
Prepareu una safata amb un paper vegetal, d’estrassa o similar.
Amb dues culleretes feu munts petits de la barreja. (Procureu que quan els poseu al damunt del paper els munts no es toquin).
Espereu que es refredin bé.
Poseu-los en catúfols.
També es poden fer de panses emborratxades.
3 comentaris:
tenen que estar com tu dius per lleparse els dits encara que sigui a la feina.
Ara mateix m'estic prenent un cafè i què no donaria per tenir al costat uns bombonets d'aquests per acompanyar-lo!.
Fins aviat
Felicitats a en Jordi però més felicitats a la seva dona! Vaja regal, eh???
Com ens agrada tot allò que publiques. Un petó fort.
Publica un comentari a l'entrada