
Les explicacions de les receptes son eixutes, no tan elaborades com en el "Llibre del coc", una altra de les joies dels receptaris catalans.
Si vols fer escabetx a peix frit hages brou de peix, mit-hi cebes e oli e sal e juivert, e courà en una olla. Hages llet d’ametlles ab lo brou (llet d’ametlles preparada amb el brou). Enaprés hages del peix frit –e de cuit en aigua, si n’has- e pica’l ab pa torrat e mullat ab vinagre; e si has pinyons, pica-ne. E mit-ho a bullir en una olla ab bones espècies e agror e dolçor. Aprés hages cebes rodones prim tallades, que hagen quatre dits de llong, e mit-les a sosengar ab oli que a penes bulla. E puis, quan la ceba serà assosengada, que un poc crusca, mit-la ab la salsa quan bullirà, e de l’oli sosengat, de guisa que no hi parega massa; e assobora-ho de dolçor e d’agror e de sal e salsa. E pots-hi mentre panses picades ab vi o ab vinagre, e posar sobre lo peix frit calent. E deu ésser refredat ans que sia donat.
Jo he vist que picaven, ab la salsa, ametlles e avellanes torrades e pa torrat en vinagre mullat, e que en destrempaven ab vi e ab vinagre.
6 comentaris:
El que em va cridar l'atenció de la recepta fou l'ús de la llet d'ametlles. Aniré provant a veure que en surt, quan aconsegueixi fer-la menjable us penjo quantitats i procès.
Bonisim a mi que les sardines no em matan en escabetx ummmm.
M'encanta que recomani posar ingredients "si en tens". L'autor entenia com funcionen les cuines de veritat!
mm bonissimes, jo a vegades en faig per aixo de la llet d'ametlles ha de ser algo magic.
felicitats altre vegada
mmm curiòs això de la llet d'ametlles...m'ofereixo a tastar-ho!
Cuida't
Gina: el mateix vaig pensar jo.
Latiquismiquis: apuntat!
Publica un comentari a l'entrada