*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 4 de setembre del 2008

Bonítol, patata i mongeta tendra amb pesto

Del llibre "Cuinar per ser feliç" de la Carme Ruscalleda.

Ingredients:
- 4 talls de bonítol, gruixuts, d'uns 200 gr. cada un
- 4 patates
- 400 gr. de mongeta tendra perona o del cuc
- salsa al pesto (podeu veure recepta en aquest post) - sal i oli d'oliva verge

Les patates cal bullir-les amb pell, el temps de cocció dependrà del gruix, uns 10 o 20 minuts. Un cop cuites reservar-les a la nevera.

Les mongetes tendres, si són perones, tallar-les a la juliana, si són de cuc ben fines, no cal. S'han de coure en aigua bullent i amb més sal del normal per fer pujar el seu propi color verd, han de coure només 3 minuts, escórrer, refrescar per aturar la cocció i també reservar a la nevera.

Disposar als plats les mongetes tendres i les patates a rotllanes fredes.

Col·locar a cada comensal un tall de bonítol que el courem a la planxa ben calenta o en paella antiadherent, només salat i fregat amb un xic d'oli, cuit només mig minut per cada cara.

Ho servirem amb la salsa al pesto.

2 comentaris:

enric ha dit...

Ara és bona època per comprar bonítol. Avui a totes les peixateries de plaça n'hi havia.

Per cert, avui he anat a la llibreria i he vist que el llibre "Cuinar per fer feliç", Columna l'ha tret en rústega.

Striper ha dit...

Una bona recepta ara que es temops de mongeta tendra al hort.

Segueixen aquest bloc