*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 15 de juny del 2009

Pastís cremós d’albercocs

La recepta base és de Cuinetes, aquí la podeu trobar. Jo sols he canviat de fruita i la veritat és que queda molt bé l’acidés de l’albercoc amb la dolçor del cremós.

Ingredients:
- 300 gr. d’albercocs sense pinyol
- 100 gr. de sucre
- 125 gr. de farina
- 3 ous
- 400 cl. de llet freda (dues tasses)
- un polsim de sal
- mantega per untar el motlle

Netejar, treure el pinyol i tallar en trossos els albercocs. Posar en un bol amb 50 gr. de sucre, remenar i deixar reposar.

Untar un motlle d’uns 26- 28 cm amb la mantega.
Escalfar el forn a 180ºC.

Batre els ous fins que quedin escumosos, a mà o amb la batedora. Afegir-hi la resta de sucre, la farina i la sal. Remenem bé.
Anem afegint la llet de mica en mica sense deixar de remenar, per aconseguir una barreja fluida i homogènia.

Posem la fruita ensucrada al fons del motlle, i a sobre i tirem la barreja anterior.
Ho enformem uns 40 minuts (segons el forn). Amb l’ajut d’un escuradents o ganivet podem comprovar la cocció del pastís. Punxem-lo i quan surti net esta llest.

Es pot servir fred o tebi.

5 comentaris:

FRANCESC ha dit...

Ha de ser boníssim!!! MMM!!!

Striper ha dit...

mmmmm he esmorçat fruita i entre habien albrcocs.

Cuinetes ha dit...

Hola Sara Maria!!!
Eii que bo que deu quedar amb albercocs també!! Boníssim!!
L'hauré de provar de fer ara amb albercocs dolcets! Una abraçada!!

Arantxa ha dit...

Hombre la tarta tatín está buena pero esta que nos sugieres tú también tiene muy buena pinta.

Glòria ha dit...

Un bon suggeriment, ja em va agradar el de cireres, ara tenim dues versions.

Fins aviat

Segueixen aquest bloc