*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 22 de gener del 2007

Pastís de xocolata amb pomes o peres al microones


Ingredients
- 1 poma reineta o una pera
- 1 tauleta de xocolata sense llet I150gr)
- 80-90 gr. de nous
- 2 ous
- 4 cullerades soperes de farina
- 4 cullerades soperes de sucre
- 2 cullerades soperes d’aigua
- 125 gr. de mantega
- 1 cullereta de cafè de llevat
- 1 cullereta de cafè de sal


Batre amb un braç elèctric (minipimer) els ous, la mantega, el sucre, l’aigua, la farina, i el llevat. Ben barrejat.
Es pica la xocolata amb les nous, ben fi i s’afegeix a la barreja.
Es pela la poma o la pera i es talla a daus, també s’afegeix.
Es posa la barreja en un motlle prèviament untat amb mantega i empolsegat amb farina.
Si el microones és de 900w amb uns 7-9 minuts n’hi ha prou, si és de 800w caldran uns 12-15 minuts.
Es treu del motllo un cop refredat.

Es poden variar les fruites que s’hi posen, es pot fer amb préssec, o bé afegir-hi fruits secs diversos; també afegir-hi algun licor. El pa de pessic queda perfectament ben cuit, ja que l’escalfor del microones permet que es cogui per un igual arreu.

2 comentaris:

angels ha dit...

Avui he fet aquest pastís als meus nets, ha estat tot un èxit, la fruita que he posat ha estat pera, no ha quedat ni una engruna.

Anònim ha dit...

Amb l'ajut del meu fill gran de 4 anys, he fet 2 pastissos seguint aquesta recepta i he introduït dues variacions. Primera: no hi he posat fruits secs perquè n'havien de menjar nens petits i avis -per allò de les dents dels avis...- i igualment surt molt bona, tant si fas el pastís amb pera com si el fas amb poma.

Segona: en un dels pastissos he fos la xocolata, en comptes de fer la massa amb xocolata picada. El resultat ha estat més similar a un “brouny” però igualment excel•lent. El primer pastís, amb la xocolata picada, fa més gust de galeta i el segon, amb la xocolata fosa, de bombó.

Moltíssimes gràcies per l’aportació de la recepta, Sara Maria, ideal per a gent amb molta il•lusió però sense massa paciència, com els nens petits o bé jo. Yvonne

Segueixen aquest bloc