*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 30 d’abril del 2008

Pastís de patata i carn

Una de les receptes que ens va fer la Mireia Carbó al curs de cuina. És la recepta base, a gust del cuiner s’hi poden afegir altres ingredients, poma, bolets diferents, olives...

Ingredients:
- 2 bosses de puré de patates de 125 gr. o 2 kg. de patates
- 300 gr. de carn de vedella picada (passada dues vegades per la màquina)
- 1 ceba
- 1 gra d'all
- 4 tomàquets madurs
- 6 llesques de formatge Cheddar (del tipus tranchettes que es desfan bé)
- 8 xampinyons
- 40 gr. de formatge emmental ratllat
- julivert
- oli d'oliva verge
- sucre (opcional)
- sal i pebre

Feu el puré segons les indicacions de l'envàs, o fer-lo a partir de les patates, bullides, aixafades i amb una mica d'oli o mantega.

Sofregiu la ceba i afegiu-hi la carn picada, doneu-li unes voltes i afegiu els tomàquets ratllats. Deixeu-ho coure a foc lent fins que quedi confitat. Rectifiqueu de sal, pebre i sucre.

En una altra paella, saltegeu-hi els xampinyons tallats petits, el julivert i l'all picat. Barregeu-ho amb la carn.

Munteu els pastís dins una safata que pugui anar al forn, primer una capa de puré, al damunt la carn, al damunt el formatge Cheddar i sobre aquest, la resta del puré.
Cobrir-ho amb formatge ratllat i poseu-ho al forn ja calent a 180ºC (dalt i baix), quan estigui calent, si cal, posar-ho a gratinar.

8 comentaris:

xaro ha dit...

Ei, Sara Maria com tu fas per escriure el de demá!!!Aixó si que és adelantar feina.:)
Bromes a part, la pinta es bonísima i suposo que no et van caure els xampinyos per terra.
Fins aviat

Striper ha dit...

Ah i jo malalto i no m'el puc menjar catxis.

gina ha dit...

uff quina pinta, jo ja l'havia sentit aquesta recepta, pq la mireia carbo feia un programa de cuina amb l'elisenda ( no se el cognom) en un programa de tvcity i un dia la van ensenyar, jo le fet i la veritat es que queda bonissim.

La cuina vermella ha dit...

Bon dia, ets una alumna aplicadíssima!! Té una pinta estupenda, la Mireia estarà tant orgullosa de tu quan vegi aquest pastís!
Mil petons guapa!

Ester ha dit...

A mi també m'agrada molt el pastís de carn, hi ha èpoques que en faig sovint, i de cara al bon temps, el braç de gitano de patata...ummmm. Això si, sempre que puc el faig amb patata natural
El teu té un aspecte insuperable
Records
Ester

Glòria ha dit...

Molt bé, molt bé. Això és fer els deures, i no com jo, que encara no l'he fet. Ara et falten les altres dues receptes, d'acord?.

Fins aviat

Sara Maria ha dit...

L'he fet i ha quedat molt maco i bo, afegint olives negres i bolets. Però la foto és del que va fer la Mireia...

Pebbles ha dit...

Molt bé, tenia ganes de veure les receptes que va fer, ja que no vaig poder anar. Ara ja tinc el dinar del cap de setmana.

Petonets,
Eva

Segueixen aquest bloc