*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 7 de maig del 2008

Guatlles amb salsa xocolata

Del programa del Karlos Arguiñano.
Ingredients:
- 4 guatlles
- una ceba mitjana
- 3 grans d’all
- una pastanaga mitjana
- 25 gr. de xocolata negre
- farina
- ½ l. de vi negre
- oli d’oliva verge
- sal
- 10 grans de pebre negre
- un fulla de llorer
- una branca de farigola
- una branca de romaní
- julivert

Preparar la marinada a la vetlla. Pelar i picar els grans d’all i posar-los en un bol gran.
Afegir la ceba i la pastanaga tallada a trossos petits, la farigola, el romaní i el llorer; la sal i el pebre negre i les guatlles.
Tirar-hi per sobre el vi, fins a cobrir les guatlles. Cobrir el bol amb paper film i deixar marinar a la nevera.

Treure les guatlles, passar-les per la farina i daurar-les en una paella amb oli. Anar-les posant en una olla.
Abocar-hi el líquid de la marinada i posar al foc durant uns 15 o 20 minuts. El Karlos ho va fer durant 3-4 minuts en una olla a pressió.

Treure les guatlles i posar-les en una cassola que pugui anar al foc.

Triturar la marinada, colar-la i abocar-la a la cassola. Afegir-hi la xocolata a trossos i posar al foc durant 4-5 minuts.

Es serveixen dues guatlles per plat, ruixades amb la salsa i decorades amb el julivert.
Poden anar acompanyades de patates fregides fines.

2 comentaris:

Striper ha dit...

Te que estar bo pero no m'agraden gaire les guatlles.

Sara Maria ha dit...

Es pot fer amb conill, pollastre,caça, peus de porc... Aquests últims amb xocolata éstan genials. Aixó si, canviant els temps de cocció segons cada carn.

Segueixen aquest bloc