
- una base de pasta brisa
- 1 kgr. de pomes golden o reinetes
- 120 gr. de sucre en pols
- 80 gr. de mantega
Pelar les pomes tot treient-ne el cor, tallar-les a quarts.
Untar amb mantega el motlle (rodó d'uns 24 cm.) i espolsejar amb la meitat del sucre.
Col·locar les pomes, formant cercles concèntrics, sobre el sucre.
Espolsejar la resta del sucre per sobre les pomes. Repartir la mantega, en trossos petits per sobre les pomes.
Col·locar a sobre la pasta brisa, introduint les bores, amb ajut d'un ganivet, a dins el motlle, tot protegint les pomes.
Coure al forn, ja calent a 230ºC, durant uns 30-35 minuts.
Es deixa refredar una mica per tal de poder-li donar la volta. Les pomes han de quedar a dalt i caramelitzades.
Es serveix tèbia amb una mica de crema de llet per sobre.
9 comentaris:
sara, m'encanta la tarta tatin, i trobo que és una magnífica recepta per encetar l'any. ara hauràs de mantenir el nivell!
una abraçada!
A mi també m'agrada molt la Tatin. La tinc pensada fer per més endavant, és tan, tan calòrica, amb el sucre i la mantega però tan, tan bona...
Una proposta culinaria de luxe, em fa salivera la boca.
Aquesta és una de les meves tartes preferides, m´encanta el sabor de les pomes com queden confitades...ummmmm...t´ha quedat preciosa!!
T'ha quedat una tatin espectacular, amb les pomes tan ben posadetes, tan apretadetes, que bonica!.
Quin pastís tan bo! M'agrada molt la Tatin i trobe que t'ha quedat fantàstica. Salutacions
Estimada, quina bona manera d'encetar l'any, amb una tatin de pomes!! tu sí que en saps!
Res, que t'ha quedat divina!
petons baby!
A mi la Tatin de pomes M'ENCANTA!!!, i la faig pràcticament igual que l'has explicat tu, tot i que, pel meu gust, la crema de llet -a l'Anna Maria li encanta-, a mi m'hi sobra.
Una abraçada.
mmm què bona...és una tarda que m'agrada molt, t'ha quedat molt bé.
Publica un comentari a l'entrada