
Ingredients:
- 300 gr. de carn de vedella picada
- 300 gr. de carn de porc picada
- 150 gr. de sobrassada
- 100 gr. de cansalda viada
- 30 gr. de pinyons
- 1 cullerada petita de marduix (mejorana)
- 1 cullerada petita de pa ratllat
- 2 ous
- 6 llenques de cansalada
- 8 fulles de col
- 1 ceba mitjana
- 2 tomàquets
- 1 all
- farina
- oli d'oliva
- 1 tassa de brou o aigua
Escaldeu les fulles de col, escorreu-les i reserveu-les.
Peleu, treieu les llavors i piqueu els tomàquets, reserveu-los.
En una cassola barregeu la carn escapolada, la sobrassada tallada a trossets, el pa ratllat, els ous, la cansalda viada a trossos petits i el marduix. Salpebreu.
Pasteu-ho amb les mans, en acabar formeu un cilindre allargassat amb la barreja damunt el marbre de la cuina. Enfarineu-lo lleugerament.
Envolteu el cilindre, primer amb les llenques de cansalada, i després amb les fulles de col.
En una cassola al foc sofregiu la ceba, quan estigu transparent afegir els alls i els tomàquets. Afegiu-hi una mica de brou o aigua.
Poseu el cilindre en una safata per anar al forn i aboqueu-hi a sobre el sofregit de la cassola. Tapeu amb paper d'alumini.
Posar-ho al forn a temperatura mitjana aproximadament una hora (segons el forn). Aneu-ho ruixant de tant en quant amb el suc de la cocció.
Quan estigui cuit, passeu el suc de la cocció pel xinès i serviu a talls amb la salsa per sobre.
També és molt bo fred.
4 comentaris:
Bonisim aquesta recepta l'apunto.
Bona bona recepta, però m'esperaré a l'hivern vinent perque ara amb la caloreta... tela!
Això ha de ser boníssim. No sembla massa complicat. Me l'apunte
jaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrllllllllll!!!
Què bona Sara Mariaaaaaaaaaaaaaa!!!
Besets, guappa!
Publica un comentari a l'entrada