
Ingredients:
- 1 kg. de patates (bintje si és possible)
- 60 gr. de mantega
- 25 cl. de llet sencera
- 2 beines de safrà mòltes
- uns pistils de safrà
- 1 cullerada sopera de grans de sèsam
- nou moscada
- sal i pebre
Netejar les patates i, sense pelar-les, posar-les en aigua freda al foc. Deixar bullir 30 minuts.
Fer bullir la llet, apartar-la del foc i deixar-hi reposar el safrà, en pols i els pistils.
Torrar els grans de sèsam durant uns 2 minuts fins que siguin daurats.
Pelar les patates i passar-les pel passa-purés a mida fina. Afegir-hi la mantega a daus i la llet amb el safrà. Salpebrar al gust. Afegir-hi una mica de nou moscada ratllada i acabar afegint-hi els grans de sèsam torrats.
Per acompanyar peix escaldat, rôti de porc o pollastre.
5 comentaris:
Ha de ser un plat amb un sabor potent. M'agrada
Un bon suggeriment per fer acompanyaments. I és que les patates són tant boooooones!
Bones, bones, bé es mereixen el nom d'una plaça!!!
oooooohhhhhhh! es que la patata es tant bona!
A casa la patata ens embogeix, a l'estiu fem molt el braç de gitano de patata.
Records
m'apunto als fans de la patata i el puré, aquest, amb el toc del safrà i el sèsam, superior.
Publica un comentari a l'entrada