![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmkdaDMp6vTMJRJmx70IIuGVr-rdSdhdASr78i0rUKHKTPy_2l1cMeAWAAi9JYPqFeKExMtok-jNHuWcANUX2uFeeLjCT6iHpBC7hurbjg6sL_qn7Kcjx2e0HvnimkusUwJiiAvCvmZsI/s320/Sal.jpg)
- 1 tall de llom de porc (1/2 kg aprox.)
- 1 kg de sal gruixuda
- pebre negre i altres espècies al gust
- oli d'oliva verge extra
Posar pebre i les espècies a la canya de llom, ben escampat per tot el tros.
Posar sal gruixuda a la base de la safata (1 cm aproximadament). Posar el llom a sobre i enterreu-lo amb la sal; procureu que quedi ben compacte. Deixar-ho reposar unes hores a la nevera.
Posar la plata al forn durant 25-30 minuts a temperatura molt alta (230º-240º). Sabreu que ja és a punt perquè la sal es comença a esquerdar.
Quan s'hagi refredat, treieu l'excés de sal del llom amb un paper de cuina, i talleu-lo ben primet.
Es serveix amb un rajolí d’oli d’oliva, llimona o amb qualsevol altre salsa al gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada