*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 11 de juliol del 2007

Orelletes

Ingredients:
- 1/2 quilo de farina
- 150 g. de sucre
- 3 ous
- 1/2 tassa de les de cafè, plena d'oli
- 1 copa petita d’anís
- 1/2 copa petita de moscatell
- vainilla
- raspadures de llimona
- oli per fregir
- sal

Passeu la farina per un sedàs o tamís i poseu-la en un atuell gros, feu un forat al mig i afegiu- hi els ous, el sucre, l'oli, l'anís, el moscatell, unes gotetes de vainilla, les raspadures d'una llimona i una mica de sal.
Pasteu-ho amb les mans i, a poc a poc, anireu aconseguint que tots els elements s'integrin i formin una pasta suau i elàstica. Quan ja la tingueu, no la treballeu gaire més.
Formeu ara una bola com si féssiu pa.

Dividiu aquesta bola en porcions petites, d'uns vint-i-quatre grams. Formeu boletes i deixeu- les reposar uns vint-i-cinc minuts. tapades i en un lloc calent.

Quan la pasta sigui a punt, agafeu les boletes d'una en una i passeu-les per sota el corró per aconseguir una pasta fina i rodona, aplanada com un plat.

En una paella al foc amb oli roent, poseu-hi el bunyol, que immediatament s'inflarà del centre, i tot seguit doneu-li la volta amb una espàtula. En un moment ja quedarà daurat per ambdós costats.
Traieu-los, poseu-los en una plàtera i empolvoreu-los amb sucre.

Segueixen aquest bloc