*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 19 de juliol del 2007

Trinxat de Cerdanya

Ingredients:
- 1 col verda d'hivern
- 1 quilo de patates
- 4 trossos de cansalada viada
- 2-4 grans d'alls
- oli d’oliva (s’hi pot afegir una mica de llard)
- sal i pebre


Poseu una olla amb aigua al foc, quan comenci a bullir tireu-hi la sal, i la col, netejada i trossejada.
Peleu les patates i afegiu-les a l'olla, deixeu-ho bullir uns vint-i-cinc minuts fins que estigui tot cuit.

Escorreu be. Passeu la col i les patates a una cassola i tritureu-les amb l'ajut d’una forquilla, per tal que quedi ben barrejat.

En una paella amb una mica d'oli (i una mica de llard, si ve de gust), fregiu-hi els alls pelats; quan estiguin ben daurats, retireu-los. Afegiu desprès la cansalada, fregiu be, fins que quedi ben fet i reserveu-la. També es poden picar els alls i deixar-los.
Poseu un xic d'aquest oli a dins de la cassola on hi ha la col i les patates, removeu be. Corregiu de sal i pebre.

En la paella on heu fregit la cansalada, i amb el greix que queda, poseu-hi tot el que hi ha a la cassola, formeu com una truita amb ajut d'una forquilla amb la qual aneu aixafant la barreja, daurant-la molt be per ambdues bandes. Quan estigui al punt, serviu-la de seguida amb el trossos de cansalada a sobre.

Segueixen aquest bloc