*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 18 de maig del 2009

Puré de patata amb safrà i sèsam

Un altre dels purés del llibre Une petite faim. 280 mets salés & sucrés

Ingredients:
- 1 kg. de patates (bintje si és possible)
- 60 gr. de mantega
- 25 cl. de llet sencera
- 2 beines de safrà mòltes
- uns pistils de safrà
- 1 cullerada sopera de grans de sèsam
- nou moscada
- sal i pebre

Netejar les patates i, sense pelar-les, posar-les en aigua freda al foc. Deixar bullir 30 minuts.

Fer bullir la llet, apartar-la del foc i deixar-hi reposar el safrà, en pols i els pistils.

Torrar els grans de sèsam durant uns 2 minuts fins que siguin daurats.

Pelar les patates i passar-les pel passa-purés a mida fina. Afegir-hi la mantega a daus i la llet amb el safrà. Salpebrar al gust. Afegir-hi una mica de nou moscada ratllada i acabar afegint-hi els grans de sèsam torrats.

Per acompanyar peix escaldat, rôti de porc o pollastre.

5 comentaris:

Francesc ha dit...

Ha de ser un plat amb un sabor potent. M'agrada

Glòria ha dit...

Un bon suggeriment per fer acompanyaments. I és que les patates són tant boooooones!

Sara Maria ha dit...

Bones, bones, bé es mereixen el nom d'una plaça!!!

la vella carmanyola ha dit...

oooooohhhhhhh! es que la patata es tant bona!

A casa la patata ens embogeix, a l'estiu fem molt el braç de gitano de patata.

Records

Cuinagenerosa ha dit...

m'apunto als fans de la patata i el puré, aquest, amb el toc del safrà i el sèsam, superior.

Segueixen aquest bloc