*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 11 de gener del 2008

Canelons d’escamarlans

Del programa Cuines de TV3.

Ingredients:
- 12 escamarlans de 100 g unitat
- 12 plaques de canelons
- 1/2 kg d'espinacs
- 30 g de dàtils
- oli d'oliva verge extra
- sal, pebre

Pel brou:
- 100 g de porro picat
- 300 g de ceba picada
- 300 g de tomàquets
- alfàbrega
- julivert
Per la Salsa:
- 1 tasseta de nata
- 40 g de mantega
- 40 g de farina
- nou moscada

Pel tomàquet sofregit:
- 4 tomàquets picats
- 1 gra d'all

- sucre moré

Per començar, en una paella amb una mica d'oli i un gra d'all salteu els espinacs durant uns segons.
Seguidament, afegiu-hi els dàtils picats, tapeu la paella, aparteu-ho del foc i reserveu-ho.

Per fer el brou, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els caps dels escamarlans, el porro, la ceba, el tomàquet, el julivert i l'alfàbrega. Quan estiguin daurats, cobriu-ho tot amb aigua, deixeu-ho coure durant una hora, coleu-lo i reserveu-lo.

Poseu en un cassó la mantega i la farina i remeneu-ho bé fins que quedi tot ben barrejat. Seguidament, afegiu-hi el brou i la nata i deixeu-ho coure una estona. Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi una mica de nou moscada, deixeu-ho coure un parell de minuts més i reserveu-la.

A continuació, en un cassó amb aigua bulliu les plaques dels canelons durant uns 10 minuts.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els escamarlans, ja salats.

Tot seguit, poseu els fulls de pasta en una safata, cobriu-los amb els espinacs, poseu-hi un escamarlà a sobre, salseu-ho amb la salsa i enrotlleu-los i deixeu-los coure al forn durant un parell de minuts a 180 graus.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el tomàquet triturat amb l’all durant uns minuts i, quan estigui dauradet, rectifiqueu-lo de sal, pebre i sucre morè.

Per acabar, emplateu els canelons, salseu-los amb la salsa i poseu-hi el tomàquet sofregit al costat.

Segueixen aquest bloc