![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO9-Ja3h3g_hZ4N8-pGgI6UyLxLCUvOhlccgSHIO7qAHahXx67eQujaap3UZa0koeZU0qnN-5cGsuN5rjpdM6cno2J1bJaURvdaINzcGhj2qXrXDJEhY7j141dFx_W-hcZvCQH5QZXF98/s320/calzots.jpg)
Aquí hi ha una altra recepta de la salsa romesco.
Ingredients:
- 1 cabeça d'alls escalivats i 1 all cru
- 100 g. d'ametlles torrades i pelades
- 30 g. d'avellanes torrades i pelades
- 4 o 5 tomàquets madurs escalivats
- oli d'oliva verge arbequina
- 1 llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre
- 1 nyora
- 1 cullerada petita de pebre vermell
- sal
En un morter (o batedora) primer posarem la sal al gust, poca per què després la podrem rectificar. Després els alls. Afegirem i picarem les ametlles i les avellanes.
Picarem els tomàquets. Finalment afegirem i picarem la llesca de pa, la nyora i el pebre vermell. Corregirem de sal.
Afegirem l'oli a poc a poc sense deixar de picar (o batre), fins que veiem que la salsa quedi bé per a sucar-hi el Calçot (depèn de l'oli la podrem fer més espessa o més clara).
Opcional: Posarem la nyora neta amb uns 80cc d'aigua i l'escalfarem sense bullir. Reservarem l'aigua i la anirem intercalant poc a poc amb l'oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada