*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 15 d’octubre del 2008

Amanida de cervells, nous i menta

Fa uns quants anys, molts, crec recordar que era cap el 90, vaig fer un curs de cuina en una escola que ja no existeix, es deia Cent-en-grana. A part de cuinar, varem aprendre les característiques de diverses tècniques i lèxic gastronòmic. Va ser tot un curs i molt profitós. Aquesta és una de les receptes que hi varem fer.

Ingredients:
- 2 cervells de xai
- 1 fulla de llorer
- Menta fresca
- Enciam
- 8 nous
- Vinagre
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge

Netar els cervells, portar aigua a ebullición amb el llorer, una mica de vinagre, sal i dues fulles de menta. Escaldar els cervells en el bullit, tot deixant-los refredar amb l’aigua. Quan estiguin freds tallar a escalopes.

Tallar l’enciam a juliana. Picar les nous i les fulles de menta (dues cullerades soperes).
Fer una vinagreta amb oli, vinagre, sal i pebre.

Posar en un plat un fons d’enciam, les escalopes per sobre, espolsejar amb la menta i les nous, i amanar amb la vinagreta.

2 comentaris:

Striper ha dit...

La meva mare de petitm'havia fet molts cops cervell, ara de gran tinc certa recansa a menjar-ne.

Francesc ha dit...

A mi això dels cervells em fa una mica de cosa. De menut els menjava rebolicats amb ou, però ara no sé si seria capaç de menjar-ne.

Segueixen aquest bloc