*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 17 d’octubre del 2008

Botifarra a la manera de l’Enric

L’Enric és un bon amic, company del Grup de la Botifarra, l’altre dia tenia un botifarra de Castellderçol i, tot obrint la nevera i mirant que hi havia (una de les coses que m’agrada fer a mi) va fer-la d’aquesta manera.

Ingredients:
- 1 botifarra (de Castellderçol)
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 albergínia
- 1 carbassó
- 1 pebrot
- sal i pebre
- conyac
- oli d’oliva verge


Fregir la botifarra amb una mica d’oli, sense deixar-la del tot cuita. Reservar.

En el mateix oli, si cal se li afegeix una mica més, fregir la ceba picada, i anar afegint els altres ingredients, pastanaga, albergínia, carbassó i, per últim el pebrot. Deixar coure.
Quan estigui a mig fer afegir un rajolí de conyac i una mica d’aigua. Baixar el foc, tapar i deixar coure lentament, una hora, per que confiti.

Tallar a rodanxes la botifarra i afegir al confit, corregir de sal i pebre i deixar coure uns deus minuts més per que la botifarra prengui el gust del confit.

8 comentaris:

Striper ha dit...

Aixo es per sucar-hi pa.

Francesc ha dit...

D'aquest plat sí que me'n menjaria una bona ració (o dues). Salutacions

Cuinagenerosa ha dit...

sara maria, ahir quan ens vam conèixr no em vas dir que tenies aquesta magnífica recepta de botifarra del meu poble. és una bona elecció i la preparació deu estar boníssima, felicita l'enric de part meva.

Anònim ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris. Tasteu-ho a veure si podeu no posar-vos una cullerada més per repetir!

La cuina vermella ha dit...

Sara Maria, què bé que t'ho passes!!! m'has d'ensenyar a jugar a la botifarra!

Sara Maria ha dit...

Cuina vermella, us prenc la paraul·la, a més, dos del grup venen des de Mollet a jugar cada dijous... O sigui que la distància no es excusa.

Anònim ha dit...

Quina sorpresa!!Soc qui va regalar la botifarra a l'Enric. Ara veig que n'ha tret més partit del que esperava...

enric ha dit...

Excel·lent recepta del meu homònim Enric, i que penso fer, ja que a casa la botifarra és de les poques coses que agrada a tothom! Aquesta va a la llista.

Segueixen aquest bloc